Ett snabbt inlägg!

Det blir ett kort och snabbt inlägg före jag måste börja gå ner till busshållplatsen och vänta på bussen. Det är jobbigt att vara så gott som hela dagen ledig och sen måsta fara sent till skolan för att också bli sent där. Ush! Skulle bra kunna stanna hemma och ploga några avsnitt av rederiet. ;)

Nå efter idag så har jag bara några timmar på morgonen imorgon skola och sen är jag ledig resten av dagen. Och på fredagen bär det av på jobb igen för att jobba med bästa malle balle!

Men nu måste jag gå...

- Karin

Humöret stiger...

...sakta men säkert! Vilket är bra, man känner sig så energilös då man är på dåligt humör. Efter att jag fick lite morgonmål i magen och lite städat här hemma börjar dagen kännas som helt okej. Vattnet som skulle vara avstängt mellan 9.00 - 11.00 kom på igen redan 10 - tiden så nu har diskmaskinen redan gått färdigt och jag har redan den andra bykmaskinen på. Ville få så mycket som möjligt gjort nu på förmiddagen för jag måste nämligen ta 3:ans buss till Åbo. Vi har skoldag mellan 16.00 - 20.30, jobbig tid eller vadå?! Nå orsaken till den här tiden är för att vi har ordnat en temakväll med klassen för kvinliga ensam - förtegare via försäkringsbolaget Veritas. Är lite nervös, men det ska väl gå riktigt bra. Vi gör ju det ändå i grupp så man har stöd av varandra. Men eftersom jag kommer ända från Pargas med buss, som tar ca. 40 minuter så blir bussförbindelsen ganska dålig efter 8 på kvällen. Då går bussen bara en gång i timmen, men som tur har K lovat komma och söka mig så jag inte behöver så ensam i mörkret i Åbo och vänta en timme på bussen.

Det kommer att bli en ganska tung dag eftersom vi håller på så sent. Men tur så går vägen hem lite fortare då man åker bil. Har dessutom en omänskligt tidig väckning imorgon, 6.00! :/ Snacka om bra planering...

Nå jag kanske hinner kasta in ett inlägg ännu före jag sätter mig på bussen. Men annars så ha en fin grå onsdag, för det har vi här i Pargas - SURPRISE!

En grå eftermiddag med utsikt från vår balkong!



Inte skulle man direkt kunna tro att det är första december imorgon!

Dåligt humör!

Jag ber om ursäkt för den usla uppdateringen igår och lovar att jag skall vara en bättre bloggare idag. Före jag skulle börja sova igår var jag bara ledsen, på dåligt humör och allt såg svart ut framför mina ögon. Nå jag tänkte att jag går upp och sätter mig i soffan en stund och bara funderar. Jag satt där en go stund, ville alltså inte ligga och störa K efter hans Vasa resa med att ligga och vända och vrida mig. Nå efter en stunds funderingar och lite textande med Malin kändes allting lite bättre och jag tänkte att jag vaknar upp med en helt annan attityd idag. Bara jag får sova bort det dåliga humöret och se världen med andra ögon så känns det genast bättre....Men...Nej! Jag vaknade imorse då K steg upp, blev arg för det för jag hade inte sovit någon lång natt p.g.a. mitt vakande igår kväll. Jag fick inte sömn pånytt och jag var arg som ett åskmoln. När jag väl steg upp halv 9 tiden hade jag dessutom en otrolig huvudvärk. Och inte nog med allt det här, då jag steg upp kom jag på att huset skulle stänga av vattnet mellan kl. 9.00 - 11.00...så jävla typiskt jag som både skulle lägga på disk- och bykmaskinen.

Klaga, klaga, klaga...! Det här tycks ha blivit lite av en klagomur. Men nu tänker jag inte skriva mer i det här inlägget utan komme med ett lite mer positivt inlägg senare.

Tummen upp för positiva människor idag!

- Karin

Ensamt

Det känns alltid lika ensamt då K åker upp till Vasa. Jag är helt enkelt inte van vid att vara länge ensam. Fast egentligen är det ganska skönt måste jag medge, jag brukar få ganska mycket skoluppgifter gjorda och dessutom hålls det renare här hemma. ;) Nånej, det var elakt sagt men det finns en liten sanning i orden, är man pedant så är man...Menar ju int nu att K brukar smutsa ner här hemma MEN det brukar blir lite kaffekoppar här och där och så de armade arbetskläderna, dom får man nog verkligen spunk på.

Nu sitter jag bara och njuter av lite tända ljus och den övriga julbelysning. Ser lite på rederiet samtidigt nu som jag skriver, så snart skall jag koka en kopp te till mig och krypa ner under en filt på soffan och ploga några avsnitt av rederiet till. Om jag orkar tänkte jag räkna lite matte uppgifter från dagens läkemedelsräkning, men ingen brodska med det för jag gjorde massor på timmen idag så jag har inte så mycket kvar. ;)

Ha en skön måndagskväll allesammans! :)

- Karin


Julstjärnorna i vårt vardagsrumsfönster (lite snett kanske dom hänger nu då jag ser dem på bild) ;)

Måndag morgon

Idag är jag fortfarande hemma fast klockan är kvart före 10. Skolan börjar nämligen först 13.00 idag så jag fick sova lite längre imorsse. Steg upp först halv 10 och nu är hela morgonen förstörd, jag kan helt enkelt inte unna mig att sova länge eftersom jag blir allt för slö och får inget gjort. Nu tycker ni säkert att jag är riktigt tassig men så är det, dessutom brukar jag sen inte få sömn nästa natt. :/

Efter att jag kommer hem från skolan så far K ganska direkt igen. Han skall upp till Vasa där han går i skola men på läroavtal så han behöver bara åka upp dit typ 1 gång i månaden. Men nu är det sista gången för det här året, så han behöver inte åka upp dit på hela december. Han har skoldagen först imorgon men han sover på hotell en natt p.g.a. den långa vägen. Så jag kommer att vara ensam hela denna måndag och imorgon, eller då kommer han hem ca. 22.00 på kvällen.

Men nu skall jag försöka göra något vettigt före skolan börjar. Ha en skön måndag gott folk, här har vi en blåsig måndag!

- Karin

Första advent!

Idag är det söndag och första advent. Vi steg ganska stidigt upp med K idag, kan bero på att vi gick och la oss ganska tidigt igår kväll efter en hel dag med fart och fläng. Vi satt och avnjöt vårt morgonmål i tystnad och bara till skenet av att de första ljuset brann. Fick av mamma och pappa en adventsljusstake till namnsdagsgåva igår, ingen överraskning direkt för jag hade nog önskat mig det. ;)

Här är en bild på den fina adventsljusstaken som jag fick igår. Då första ljuset brinner!

Mamma & Pappa hade riktigt skämt bort oss med K. Som lilla - juls gåva fick vi en stor fin lykta från Pentik som jag har på vår balkong. Den passar utmärkt där och jag tycker om den jätte mycket.


En balkongbild och lyktan som vi fick i lilla - juls gåva. Gillar den massor!
+ en super duper dyster bakgrund på en dyster dag!

Nu sitter vi bara och väntar med K att klockan skall bli halv 12 så vi kan börja starta mot Åbo. Alla butiker öppnar så sent idag så det är bara att sitta och vänta. Vi har massor som skall uträttas så får se hur länge vi skall orka vara igång. Nå denna dystra söndag kan man gått använda till att köpa juklappar eftersom det är så dåligt väder. Men nu skall jag gå och laga mig i ordning så jag är färidig då klockan blir halv 12. ;)

- Karin

Lilla - Jul

Idag är det lilla - jul men tyvärr har vi ingen snö som vi hade ifjol. :/ På dagens agenda står det först en kvick Åbo resa, K skall uträtta lite ärenden. Sen är det meningen att jag blir hemma en stund medan han skall byta till vinterdäck och sedan blir vi bjudna på mat hos hans föräldrar i Silldala. Då klockan blir halv 7 är vi bjudna hem till mina föräldrar på lite försmak av julmaten. Så schemat är tight, men nu måste jag springa ner till bilen så inte han hinner bli nervös. ;)

Trevlig lilla - jul!

http://www.youtube.com/watch?v=aQZia5xXkv4

Namnsdag!

Idag är det faktiskt min dag, alltså Karin har namnsdag idag. Då vi va små och då jag fortfarande bodde hemma brukade vi ha namnsdagskaffe och sedan fick man en liten present. Men nu då jag bor tillsammans med K grattar vi bara varandra och köper något riktigt litet om vi kommer ihåg. Det råkade sig faktiskt att några kom ihåg att jag hade namnsdag, förutom mamma så några stycken till. Blir alltid lika förvånad då människor kommer ihåg det, men antar att de bara har råkat kolla i kalendern och snubblat på att det råkar vara min namnsdag. (Förutom mamma då kanske, hon har nog stenkoll). ;)

På tal om namn så tycker jag nog om mitt eget namn. Hade svårt med det som liten, tyckte de lät så ovanligt. Än idag så känner jag ingen som råkar heta Karin, jag vet att det finns en i Åbo som heter Karin och känner henne väldigt dåligt, kan bara säga att jag vet vem det är. Så jag har aldrig behövat vara den eleven i klassen som har måstat använda den första bokstaven i efternamnet för att det finns flera elever med samma namn. Fast kan medge att i lågstadiet tyckte jag det var lite coolt då man fick använda första bokstaven i efternamnet...Men nu tycker jag bara att det är skönt att inte behöva uppleva det...än så länge...

Än så länge har kvällen varit riktig lungn, vilket har varit väldigt skönt. Visste redan då jag kom hem från jobbet att jag inte kommer att orka göra något extra ikväll annat än att ligga framför TV:n och kolla på Idol. Så nu sitter jag och väntar på att det snart skall börja...

Fortsatt trevlig fredagkväll!

Här kommer lite info om namnet Karin:

Förekomst

Mycket vanligt

Namnsdag

02 aug

Härledning

En svensk kortform av det grekiska namnet Katarina som är bildat av ordet katharos som betyder ren, kysk.

Äldsta belägg i Sverige

1460

Historiska personer

Karin Månsdotter, 1550-1617, gift med Erik XIV. Författarinnan Karin Boye, 1900-1941.




Slut...

Känner mig helt mörbultad, antar att jag inte helt enkelt är van med all liv och rörelse. Har alltså varit dag nummer 2 på jobb idag från 8.00 - 16.00. Alla barn gick totalt på övervarv idag, det är väl fredags känslan och lilla - juls känslan som var i luften. Det smittade av sig på alla barn och gud vad det kan trötta ut en. Nu känns i alla fall v - slutet mer välförtjänat en någonsin. Har som nästan alltid haft fredagarna ledigt och nu är det första fredagen på länge som jag har gjort något, det gör att man verkligen uppskattar helgerna och verkligen vill hitta på något kul. Dessutom blir det ju samma känsla i nästa vecka då jag även då är på jobb, men det känns bara kul. Fick en sån omtänksam kommentar före jag gick hem "Oj Karin, det känns nästan som du alltid har jobbat här. Du ser verkligen var du behövs och vad som skall göras". Det kändes super att kunna gå hem från dagiset med ett leende på läpparna. :)

Nu väntar jag bara på att K skall komma från jobbet. Vi måste kanske åka via Tarjoustalo för att köpa en skarvsladd till julbelysningen. Fick hjälp med den igår av K men vi märkte förstås att sladdarna var för korta och vi hade inga överlopps skarvsladdar. Dessutom fick K ett stort + i boken, han torkade damm, dammsög och hjälpte mig med belysningen och jag som i mitt stilla sinne hade trott att jag skulle få göra det själv idag. Men nu kan jag bara koppla av den här sköna fredagen.

Kvällen kommer att bestå av god mat, idol såklart och kanske en hemlig gäst. ;)

Fortsättning foljer...

- Karin

De 4 som är kvar i idol. (Bilden tagen från idol.se)

Har varit...

...på jobb idag, därför den dåliga uppdateringen. Har varit på ett dagis här i Pargas där jag även gjorde min praktik i våras. Stormtrivdes på de här dagiset och har verkligen saknat all trevlig personal, så idag fick jag träffa alla igen. Jobbade mellan 8.00 - 16.00, ganska skön tur och fick dessutom jobba me roligaste Malle. Eller jobba och jobba hon var i en annan grupp men vi hade både sångstund och utevistelse tillsammans.

Är super glad att jag fick tummen ur röven och tackade ja till jobbet. Skall även imorgon på jobb och dessutom frågade föreståndaren mig om jag ville komma även nästa fredag och jag tackade ja. Så inte nog med att ha trevliga stunder på ett trevligt ställe med trevliga människor så får man ju PENGAR! Ja måst erkänna att det är snåla tider nu efter att sommarlönen börjar ta slut och studiestödet går nästan bara till mat. Man skall ju ha råd att köpa juklappar i år ännu!

På tal om juklappar så tänkte jag och K åka in till Åbo på söndagen och köpa de första julklapparna. Har det på ganska klart redan vad jag skall köpa till vem redan. Nu återstår det bara att hitta allt och att allt skall vara i inom rimliga gränser vad gäller pengar. :)

Nu skall jag till näst åka och handla mat med K inför helgen. Sedan tänker jag både stryka och gnugga WC:n skinande ren till helgen.

Så ha en skön torsdags kväll, kanske hinner uppdatera ännu innan dagen är slut. :)

- Karin

En bra morgon blev plötsligt en dålig morgon...

Efter att jag hoppat på bussen och satt iPoden i öronen var allt så skönt, det var skönt att åka buss helt ensam och få ventilera tankarna. :) Men...efter att jag åkt ca. 15 - 20 minuter darrade det till i min väska och jag tog upp telefonen för att sedan se att jag fått ett meddelande. I meddelandet stog det såhär "Tänkte bara skicka och meddela att vi inte har nån engelska eftersom engelska läraren är sjuk, hoppas du inte är på bussen ren". Vadå typiskt?! Läraren hade skickat det till vår mail igår natt 23.09 då jag redan sov, typiskt! Nå i all hast klämde jag genast på stop knappen utan att tänka destu mer på vad jag gjorde. Steg av vid Kårlax vägskjälet (in the middle of nowhere). Började fundera vad jag skulle göra till näst, i samma veva svepte bussen förbi som var påväg till Pargas centrum - jag hade alltså missat den! Ännu mera typiskt...Nå jag började titta mig omkring och gick till den närmaste busshållplatsen, jag började ringa till K som inte svarade såklart sedan ringde jag till Malin som jag väckte, ännu mer typiskt...Nå då jag inte tycktes få hjälp någonstans ifrån så fick jag lov att snällt vänta på en ny buss...

...Efter 35 kalla minuter senare kom äntligen bussen. Jag åkte hem och började stryka, weird! Nå jag har det gjort så jag behöver inte göra det ikväll. Tittade även på 1 avsnitt av Rederiet, 1 avsnitt av 90210 och ett halvt avsnitt av Parenthood som jag ska se klart då jag kommer hem.

För tillfället sitter jag i skolan, tog alltså en senare buss till Åbo för att delta i eftermiddagens föreläsningar. Nu sitter jag och väntar att klockan skall bli 3 och föreläsningen börjar. Som jag även berättade igår så har en blind person föreläsningen ifad, vilket skall bli riktigt intressant. Så dagen blev delvis räddad...

- Karin

Onsdagen den 23.11

Det betyder att det är jul om snart jämt en månad! :O Jag tror jag har missat att det har varit höst, har inte alls hängt med i svängarna. Nå nu sitter jag här igen och skriver före jag sticker till skolan, det blev en lika tidig väckning som igår och imorgon är det ännu tidigare. Var faktiskt helt pigg då jag skulle stiga upp imorse, blev lika överraskad själv. Nå bra med såna mornar ibland också. :)

Nu väntar en lång skoladag på mig, på förmiddagen har vi engelska. Vi ska antagligen gå igenom hur vår examination gick. På eftermiddagen skall vi förbereda och planera vårt projekt som vi skall ha nästa vecka. Ett projekt där vi har gjort upp en temakväll för kvinliga ensamföretagare. Och efter det så skall vi få en föreläsning av en person som är blind, det skall bli intressant. Då vi har fått den informationen har jag all information som jag behöver så att min inlärningsdagbok skall bli komplett. Dvs. jag kommer att fortsätta skriva på den idag.

För övrigt så har jag inga planer för kvällen, kommer att som sagt ta itu med skoluppgiften. Sen tänkte jag stryka lite och dra lite lakan med K - om han går med på de, inte precis hans favoritsyssla. ;) Så vi kan igen en gång konstatera att pedanten har vaknat på rätt sida...

Ha en bra onsdag allihopa! :)
- Karin


Kanske jag borde sluta med att städa? :D (Google)

Kvällsmys

Efter att jag äntligen fick mina arbeten klara bänkade jag mig framför TV:n en stund, vet inte sen när då jag senast skulle ha luggit och sitt på TV en helt kväll. Nå de går väl ibland de också? Bröt det en stund emellan bara då jag kockade mat till mig och K.

Mitt saldo av TV tittande idag var: 2 avsnitt av Gossip Girl, 1 avsnitt av 90210, 1 avsnitt av Parenthood och 2 avsnitt av Rederiet. Jo, man kan väl säga att jag är en nörd då det kommer till TV - serier. Har t.o.m. uppskrivet vilka dagar som vilka avsnitt kommer ut på nätet så jag bara inte missar dem. :D Förutom Rederiet det börjar ju vara ett X antal år sen de visades på TV. ;) Men det tragiska är att det blir bara dåligare för varje säsong som går men jag slutar inte se på det för de?! Kanske man skulle hitta en bättre hobby åt sig?

Ut och gå stannade bara som en idé. Var så nerbänkad att jag inte tänkte tanken ens att gå ut och gå. Mellan allt TV tittandet hann jag även ringa till mamma, måste alltid emellanåt få ringa henne och ventilera tankar. Nu känns det som om jag inte har sett henne på evigheter men i v - slutet bestämde vi att vi måste träffas, det är ju LILLA - JUL! :D Som om det skulle vara så extra speciellt?

Nu skall jag börja göra mig klar för natten, hoppa i duschen och borsta tänderna. Sen tänkte jag fortsätta på kvällens tema, TV tittande. Det kommer nämligen "Värsta pojkväns akademin", det är så löjligt att det blir bra. Men de kan ju hända att jag hinner somna före det tar slut...

Godnatt på er!

- Karin


Äntligen...

...klar med alla skoluppgifter som jag ville ha färdiga. Känslan är verkligen skön och nu kan jag resten av dagen göra vad jag vill utan dåligt samvete med massa måsten. Skrev 4 arbeten färdiga allt som allt, nu skall jag bara finslipa på dem då jag har fått den sista infon som jag skall klämma in dit. Nu återstår det bara att lägga in en massa papper i mappen så jag får det lite mer organiserat, nu väller det papper överallt och jag har ingen aning till vilka kurser som dessa papper hör till.

Dagen är lika grå som igår, trist och sådär disig och halvregningt. Dvs. det kommer att vara kolmörkt redan halv 5 idag. Man blir så himla trött av det här mörkret, man skulle bara vilja gömma sig under en filt. Nå jag får väl tända lite ljus och ha lite mysbeslys här hemma. En annan tanke skulle ju kunna vara att bojkotta det mörka vädret och gå ut och gå en sväng, få in lite frisk luft i lungorna och få lite mer energi. :)

Än så länge är det bara en tanke. ;) Efter mitt papperskrig tänkte jag kasta mig i soffan en stund före jag skall börja laga mat. Ni får ursäkta om mina inlägg är lika omotiverade som vädret...

- Karin

Google

Trött!

Det är väl konstigt? Att ju längre in i veckan man går destu tröttare känner man sig på mornarna, eller är det bara jag? Då veckarklockan ringde i morsse var jag inte alls beredd att stiga upp, kändes som mitt i natten. Men då man väl kommer igång och har tvättat ansiktet med kallt vatten så är man så gott som helt pigg. Får se hur det går resten av veckan, det blir bara tidigare väckningar imorgon och resten av veckan. Jag antar att det är mörkret som gör att man är så förskräckligt trött, det är så gott som mörkt hela tiden. Då man vaknar är det mörkt, då man går till skolan är det mörkt, då man kommer hem från skolan är det mörkt och då man lägger sig på kvällen är det mörkt. Ush!

Fast idag är det ett undantag, det kommer faktiskt att vara ljust då jag kommer hem eftersom jag slutar redan 12.00, oj så skönt. Så min eftermiddag kommer att gå till skolarbeten, har 3 stycken jag borde slutföra idag. Nå det känns väl bättre sen då dom är gjorda och man kan börja tänka på något annat (Dvs. nästa arbete). Nå för det arbetet är det först deadline i december så jag har lite tid på mig.

Några andra planer har jag inte för dagen. Borde börja städa lite här hemma för lilla - julen då jag tänkte hänga upp julstjärnorna i fönstren. Tur så har jag tvättat alla fönster i lägenheten för i år redan så jag behöver inte gå och fundera på att jag har det ogjort. Var det någon som sa att jag är pedant?! Nej sällan! :D

Ha en bra tisdag! :)
- Karin


Dessutom är det ju första advent i söndag. Så mysigt!

Efter en tung dag...

Sitter jag äntligen för första gången ner i soffan. Klockan 16.00 var jag hemma från skolan (dvs. vi slutade lite tidigare). Efter det har jag ätit mat och stekt plättar, blev så snål på plättar och det var evigheter sen jag senast åt det.

Malin kom på besök medan jag var mitt i stekandet så mättade även hennes mage med lite plättar. ;) Nu sitter vi båda här i soffan och väntar på att klockan skall bli 20.00 för då bär det av till gymmet, vi får lov att gå och zumba bort alla kalorier från plättarna. Brukar som oftast gå 2 gånger i veckan på gymmet, programmen varierar men gillar mest zumban.

Dagens program i skolan var helt okej, vi var lite många och därför tog luften slut i klassrummet vilket resulterade i en hård huvudvärk. Nu har som tur huvudvärken gått över.

Efter gymmet tänker jag bänka mig i soffan för att se finalen av "Ensam mamma söker", har följt med alla avsnitt hittills så det skall bli riktigt intressant och se vilka män som mammorna väljer.



Ensam mamma söker (google)

Monday morning

Rubriken beskriver ganska bra hur jag känner mig, trött, hängig och på dåligt humör. Fast jag sov som en ängel inatt är jag trots det på dåligt humör, måndagen har sina nackdelar.

Kl. är 9.00 och jag sitter och äter mitt morgonmål nu medan jag skriver, skall först med halv 10:ans buss idag. Ganska skönt med tanke på att förra veckan steg jag upp ca. 6.00 varje morgon för att hinna med bussen. Är inte alls taggad att gå till skolan, har inte alls någon motivation för de. Hoppas Malin åker samma buss som mig för då har jag någon att tala med i alla fall. :)

På eftermiddagen skall v bli filmade i skolan, vi skall pröva på tekniken taktil stimulering. Programmet kommer att visas först på våren i FST5:s program Seportaget. Har ingen aning egentligen vad taktil stimulering går ut på, det ända jag vet är att det handlar om beröring och att kunna pröva sina egna gränser. Så det ska väl bli helt intressant, är inte helt övertygad. Kl. 16.00 borde de va slut och jag slipper hem...

Hoppas ni har en lite mer positiv måndag morgon än vad jag har. Urk!

- Karin


20.11 2011

Ganska skojigt datum, eller hur? Nå nu är dagens viktigaste moment gjorda, ugnen skiner efter många om och men. Både jag och K har mat i magen, idag stod det köttfärslimpa och potatismos på menyn - mums! :) Efter maten åkte vi till Tarjoustalo, K skulle ha skolmaterial och så var vi tvungna att köpa en ny lampa till sovrummet. Vi kom även hem med varsin lillajuls - present till varandra. Vi har som tradition varje år att vi köper en adventskalender till varandra som man själv får välja, ja är vi inte ganska barnsliga fortfarande? :D

Nu har jag lust att baka något sött och gott men antar att det är lika bra att låta bli eftersom det blir så mycket över som jag sedan klämmer i mig efter skolan. Så kanske jag sparar den tiden och gör lite skolarbeten istället? Borde skriva en inlärningsdagbok från två föreläsningar, huh vad tråkigt. :/ Men för att göra det lite roligare så kanske jag tar och laddar ner en film som vi sedan kan se på då jag har skrivit dagboken färdig? Får väl lov att laga  vårt favorit snacks till, grönsaksdipp ... mums!

Det är så gott som helt mörkt där ute nu fast klockan bara är halv 5. Snön skulle verkligen behövas för att göra allt lite ljusare. Nå man får ljusa upp tillvaron med lite ljus...Så det är i princip vad min söndag kväll kommer att bestå av. Njut av de sista timmarna av helgen!

- Karin

Google

Godmorgon...

...Kan nu lugnt konstatera att det inte blev en sån "godnatt" för mig som jag skrev i det föregående inlägget. Fick en himmelens magont då jag la mig ner i sängen för att börja sova igår kväll, typiskt! Men den gick ganska snabbt över och jag somnade relativt snabbt. Under natten drömde jag att jag mådde fruktansvärt dåligt, det kändes så verkligt. Vaknade av drömmen och konstaterade att det var verkligt! Var tvungen att springa upp på vessan, ja jag behöver väl inte gå in på detaljer ni vet väl vad som brukar hända om man springer till toaletten och mår väldigt dåligt. Nå efter det gick natten ganska smärtfritt, kunde sova lugnt resten av natten. Nu på morgonen har jag en svag magknip hela tiden men anar att det är min tomma mage som vill ha morgonmål.

Så nu har jag berättat vad för nattäventyr jag har haft inatt, hopppas på en lugnare natt nästa natt. Samtidigt sitter jag här och äter morgonmål med riktigt god aptit så kanske magonten skulle ge med sig. :) Nu är dagens planer följande: de vanliga morgonsysslorna, städa ugnen och sedan laga mat. Skulle vilja hinna ut och gå en sväng medan det är ljust ute, ni anar int hur fin vy vi har från vårt fönster. En krispig vintermorgon med mycket frost och solsken, underbart! Kanske vi hinner få lite vinterlandskap före julen, hoppas! :)


En frostig november morgon. Bilden är tagen från vår balkong och är aningen suddig eftersom det är glas emellan.



Bildbevis på hur kallt det var! - 1,8

Söndag...

Så hade vi söndag igen, i och med att klockan är redan 20 över 1. Kvällen lider mot sitt slut, K har kommit hem från bion och nu sitter vi och myser i soffan med ett avsnitt av C.S.I. Miami. Snart skall vi börja krypa ner i sängen, K skall och hjälpa Anton med ett jobb imorgon morgon. Så jag kan med gått samvete sova vidare. ;) Nej, måste nog stiga upp så jag får något gjort jag också, har ugnen full av rengöringsmedel så prioritet nummer 1 är att gnugga den ren. Borde även göra en skoluppgift, fast det smakar trä. Har inte gjort mycket annat den här hösten än att skrivit olika arbeten, men det har gett resultat också med bra vitsord så jag är nöjd.

Men nu skall jag börja avrunda så jag kan varva ner några minuter innan jag stänger ögonen. + Att jag inte sover bort hela dagen imorgon. Men imorgon skall jag uppdatera igen!

Sov så gott alla där ute i bloggvärlden, för det skall jag göra!

Godnatt, - Karin


C.S.I. Miami, lördagen till ära!
Google

Min lördag!

Idag har varit dagen under året som alltid är lika rolig, nämligen dagen då man får sina första julkänslor. Fastän vi inte har fått någon snö ännu är "julgatans öppning" alltid lika mysig och julig som alltid. Under "julgatans öppning" tänds julljusen över Köpmansgatan, julgubben finns på plats för att ta emot barnens julklappsönskkningar och olika stånd som säljer olika julinspirerade saker.

Vi följde vår tradition och besökte Köpmansgatan tillsammans med våra närma bekanta Malin & Anton. Vi gick omkring och njöt av tillvaron, vi gick på kaffe till julcafét Nathalie vilket var jätte mysigt. Efter café besöket kollade vi in vår lilla stads utbud av affärer, pojkarna var mest intresserade av arbetskläder medan jag och Malin mera kollade på inredning.

Efter besöket på malmen bjöd jag och K upp Malin & Anton till oss på en kopp kaffe/glögg. Vi satt och pratade en liten stund tills var och en övergick till sina sysslor. K åkte iväg för att göra klart sin skogsmaskin för måndagens arbete. Jag tog det lugnt och började laga mat.

Senare in på kvällen fick K och hans bästa vän en idé att gå på bio. De hade lite kvalitetstid tillsammans och jag bestämde mig för att bli hemma helt ensam. Bänkade mig i soffan med en kopp te och en bra film, Eat Pray and Love med Julia Roberts. Verkligen en sevärd film som jag passade på att se medan K var borta eftersom jag visste att den inte skulle intressera honom. Så ikväll har jag haft kvalitetstid med mig själv och njutit av att få vara helt ensam, som kan vara rätt så skönt ibland. :)

Google


- Karin

Det första inlägget...

...Att skriva det första inlägget är alltid lika svårt, det är som att ge det första intrycket - vilket man förstås vill att skall bli bra. Men jag kan börja med att kort presentara mig, mitt namn är alltså Karin och jag är 20 år. För tillfället studerar jag i yrkeshögskolan Novia och blir förhoppningsvis färdig utexaminerad socionom till julen 2013. Trivs väldigt bra med min tillvaro och bor i lilla Pargas i en lägenhet i centrum tillsammans med min sambo K. Nu tror jag inte att jag skall tråka ut er mer, ni får läsa "om mig" genast då jag har publicerat den kategorin. :)

Ha en skön lördagskväll!

- Karin


Bjuder på en bild av mig själv som är tagen sommaren 2010. Bara för att ni skall veta vem som sitter på andra sidan skärmen och skriver. ;)

Välkommen till min nya blogg!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!