Efter en lång dag...

...Har jag äntligen gett mig ro att sätta mig ner vid datorn för att skriva det här inlägget. Dagen började med skola, hade två tunga föreläsningar på förmiddagen och eftermiddagen. Orsaken till varför dom känns tunga är mest för att jag tycker dom berör mig, det handlar om det som har varit en vardag hos mig. Tycker inte om att sitta och lyssna på vad föreläsaren säger för det känns som det river upp oläkta sår hos mig. Så föreläsningarna brukar resultera i att jag sitter och spelar på telefonen för att inte höra på vad hon säger. Trist, men sant!

Efter skoldagen tog jag bussen hem och gick in till apoteket, där mamma jobbar. Min hyresvärd ringde mig igår och berättade att lägenheten redan var tom så jag skulle få den redan idag. Hon hade lämnat nycklarna till mamma, så jag hämtade dom och gick sedan till lägenheten för att kolla läget, hade Malin som sällskap. Lägenheten såg ungefär ut som den gjorde första gången fast utan möbler. Gjorde inte så mycket mer där sen så Malin skjussade hem mig.

Kom tillbaka till lägenheten för att fixa lite, mäta och planera hur jag ska gå till väga till näst. Mamma och pappa kom och hjälpa mig. Köksväggarna skall spacklas och målas om så morgondagens program blir att tvätta av väggarna så målfärgen fastnar. Medan jag var där ensam i MIN lägenhet, jaa'a min lägenhet...bubblade massor av känslor och tankar upp till ytan. Skall jag faktiskt klara av att bo här ensam? Vem skall ta hand om mig? Måste jag göra allt själv? ... och massor av andra besvärliga tankar som jag inte klarar av att skriva ner för redan nu så gråter jag.

30.1

Vi börjar gå mot slutet av januari. I onsdag är det redan den första februari, som betyder att jag får nycklarna till lägenheten. Tyckte det var just som jag satt här hemma och konstaterade att det är 2 och en halv vecka ännu! Men tiden har gott riktigt fort, som tur.

En annan sak som är tur är att jag sovde bort mitt dåliga humör under natten. Sovde tungt och bra! Idag borde jag få gjort mitt skolarbete och så tänkte jag hjälpa mamma att städa lite. Bor ju trots allt här gratis, så lite måste man ju göra för att visa sin uppskattning. På kvällen blir det gymmet, zumba time!

Någonting annat har jag inte planerat för denhär måndagen!

Trött och irriterad!

Vet inte varifrån det dåliga humöret kom, va på så bra humör efter promenaden. Blev ganska rastlös här efteråt så jag slösurfade på möbler och annat som jag måste skaffa. Blev irriterad över att allting måste vara så dyrt, blev irriterad för att jag vill ha så mycket till min lägenhet som jag inte har pengar till. Blev arg och sur på mig själv för att jag har levt över mina tillgångar och tagit saker och ting för givet. Har aldrig behövt lära mig ta ansvar över pengar då jag har bott borta hemifrån. K kastade in extra slantar då mina tog slut. Ush, blir arg och sårad på mig själv för att jag är i den här situationen. Vill leva ett lyxliv som jag inte har råd med?! Men det har väl kommit p.g.a. att jag har bott i en fin lägenhet med fina saker där jag inte ha behövat tänka så mycke på min ekonomi...Och till att kliva ett steg neråt för livets trappa känns bara surt och för jävligt. Varför fan måste just jag vara i denhär situationen? Varför har just jag fått för mig att pengar gör mig lycklig...?

Nå jag får väl bara se det här från den ljusa sidan och tänka, jag lär mig allt nu. Skulle jag fortfarande vara tillsammans med K kanske jag aldrig skulle ha lärt mig att ta ansvar över min egen ekonomi...eller ja, vad som hellst. Och det känns ju kanske inte så kul om man har en tiptop lägenhet från början, känns ju kanske mer kul då man får skaffa en sak i taget. Då gläds man ju hela tiden av något smått.

Klokare tycks jag iallafall inte blir mer ikväll. Bäst att gå och lägga huvudet på dynan och sova bort det dåliga humöret, imorgon är det en ny dag, en ny vecka med nya utmaningar. Men jag får be om ursäkt för att bloggen har blivit en levande klagomur här i några dagar.

Tack och godnatt för mig!

Avslappnad

Kom just hem från en timmes skön promenad. Tyckte jag hade degat riktigt tillräckligt hela dagen så en promenad gjorde susen. Det var super kallt ute, kölden bet i kindrena men efter att man hade gått en bit så fick man lite värme i kroppen. Nu känner jag mig helt avsnlappnad och tänker bara ta en bit kvällsmål och sedan se på en bra film resten av den här söndagskvällen.

Fick intens mitt skolarbete gjort på eftermiddagen. Fick pippi på mitt handarbete och höll på med det hela eftermiddagen. Nå jag får ofra min lediga dag imorgon för att göra skoluppgiften. Hoppas jag skulle få den klar också, för på onsdagen får jag nycklarna till lägenheten, jei!

Söndag...

...Så hade vi den här trista veckodagen som alltid är lika tråkig vare sig man skulle ha en hel vecka med jobb eller vara ledig en hel vecka. Själv brukar jag vara ganska lam vad gäller att hitta på något på söndagar, brukar för det mesta bara ligga på soffan eller sitta framför datorn och inte få någonting gjort. Men denhär söndagen borde jag nog aktivera mig lite, borde börja med mitt skolarbete och så borde jag gå ut och gå för vi har ett ljuvligt väder här idag. Solsken, så kanske man sku suga i sig lite D-vitamin på samma gång. ;)

Igår kväll var jag hem till Kirre och henne pojkvän. Dom har en jätte fin lägenhet i Tenby. Där satt vi ungefär 8 stycken i deras vardagsrum och snackade om allt möjligt och såg lite på tv. Så en riktigt chill kväll va de, de va just precis vad som behövdes. Då klockan blev halv 1 började alla gäspa och söka sig hemåt. Så att en sådan lördagskväll.

Revenge

Är en ny serie som jag har fått pippi på. Den är verkligen bra! Det har inte kommit ut så många avsitt ännu. Sveriges TV3 visar serien och där har bara 3 avsnitt visats ännu medan det på nätet har kommit ut hela 13 avsnitt. Serien är lite annorslunda från andra serier som jag har följt med, den är lite som en bok...då man en gång börjat kan man inte sluta. Rekommenderar verkligen!

Serien handlar om Emily Thorne, som egentligen heter Amanda Clarke. Hon flyttar tillbaka till The Hamptons för att utkräva hämnd på de som orsakade hennes far Davids död och splittrade hennes familj. Då hon var liten dömdes hennes far för ett terroristbrott och avled i fängelset. Amanda hamnade på ungdomsfängelse, men då hon var 18 blev hon fri och ärvde pengar från ett företag som fadern investerat i. Hon bytte namn till Emily Thorne och flyttade till The Hamptons för att utkräva hämnd.


Lördag morgon!

Idag har vi lördag. Ligger fortfarande i sängen. Har fått sova en lång och skön natt och det bästa av allt, fått vakna av mig själv och inte av en väckarklocka. Vet egentligen inte vad jag ska skriva om eftersom jag inte har en aning om vad jag ska göra idag. Ganska skönt med sånahär dagar ibland, man får bara liksom hitta på saker som man verkligen njuter av och tycker om. Nå någonting vettigt ska jag väl få gjort också. Har bl.a. en skoluppgift till nästa veckas torsdag som jag borde få gjord före den första. Skulle bara vilja fixa i lägenheten efter den första och inte tänka på så mycket annat. Men får väl se vad denna lördag för med sig. :)

Första inlägget denna fredag.

Det har varit lite dåligt på bloggfonten idag...Kan ju kanske bero på att jag inte har varit hemma många timmar idag. Hade verkligen kul på jobbet idag, fick dessutom jobba med söta M. Med bra arbetskollegor går dagen förbi väldigt fort. Hoppas jag får hoppa in som vikarie igen här inom en snar framtid. Tur så fick jag skjuss av mamma imorsse, det är nämligen en go bit att gå. På hemvägen var det mening att mamma skulle plocka upp mig på vägen efter att hon handlat. Men jag hade redan hunnit hem då hon kom hem, så fick dagens motion gjord på samma gång. Plus poäng för det!

Efter jobbet kom jag hem en sväng, åt en bit mat och kollade lite på tv. Passlig avslappning efter en dag full av spring och högt ljud. Senare på kvällen träffade jag Kirre och Tina, vi träffades i Harry's och tog en cider fredagen till ära. Vi satt bara och pratade och kollade på hur årets abin festade, deras sista skoldag till ära...Konstaterade att det har redan gått två år sedan vår årsmodell var abin. Själv var jag ju inte det men de flesta av mina vänner va det. Själv är jag stålit för att jag klarade av yrkis! ;)

Så att såhär har min fredag sett ut, det kunde ju ha varit sämre. Har egentligen inga planer för helgen, så skall bli helt trevligt att se vad den för med sig. Men nu skall jag gå och sova så jag orkar blogga lite mer aktivt imorgon.


I <3 Blogg.se

Min blogg tycks leva ett eget litet liv. För det första står det varje gång jag loggar in att jag fått en ny kommentar fast jag redan läst den 500 gånger...? Dessutom vet jag int vad min statistik sida har fått för fnatt, den har slutat räkna besökare vid 19.1? Nå så länge jag får inläggen skrivna osv. så borde ju allt vara lugnt.

Bodystepen då? Jo jag tackar jag, vet inte sen när jag skulle ha varit så svettig. Det var kanske aningen för tungt pass då konditionen och musklerna är i botten. Tror jag får köra på lugnare pass tills jag har byggt upp konditionen och musklerna igen. Men för övrigt var idén, musiken, koreografin och framförallt hon som drog passet toppen. Skall absolut börja gå mer aktivt efter att kondisen har ökat. Nog för att man säkert skulle få kondisen att öka på de passen, men de va liksom inte roligt då man blev helt död!

Nu är klockan redan halv 11 och jag skall börja krypa under täcket med Keplers bok en stund innan jag stänger ögonen. Blir tidig väckning imorgon, skall va redan 8.30 på dagiset. Men det blir säkert en riktigt kul dag hoppas jag. Dessutom lite klirr i kassan...det betyder något nytt och fint till lägenheten kanske? ;)

Nati nati!


Humöret då?

Jo, kan lugnt säga att humöret har stigit under dagen. Inga fler saker som inte har gått som jag velat. Fick skattekortet fixat så jag kan ge ett nytt in till jobbet så jag får lön. Hade dessutom Malin som sällskap både till och från skolan, i hennes sällskap går bussresan allt annat än långsamt. Skoldagen kändes väldigt nödvändig, 45min. räckte min lektion och så va det bara att gå tillbaka till busshållplatsen och vänta på nästa buss.

Då vi kom tillbaka till Pargas tyckte vi att ett café besök skulle göra susen. Så vi gick till Axo och köppte varsin dricka och varsit bakverk, kan konstatera att det verkligen inte var värt pengarna. Tyvärr! Satt där en stund och talade om allt och ingenting tills klockan blev 3 och jag skulle möta mamma vid hennes jobb. Hon skjussade hem mig och som tack fick jag börja laga dagens middag.

Så att såhär har min dag sett ut idag. För tillfället sitter jag och väntar på att klockan ska bli halv 7 och så jag kan dra mig iväg till gymmet. Idag blir det Step, har inte varit på det sedan....? Men hoppas det blir kul, har hört att den är omtyckt iallafall.

Idag är det förresten jämt en vecka tills jag skriver på hyreskontraktet och får nycklarna i hand! Jei :)

Får se om det ser lika smidigt ut då jag hoppar på den där brädan om en timme! ;)
Google

Då blev det bestämt!

Det blir alltså jobb för min del imorgon, skall bli riktigt skojigt men det tråkiga var ju att jag måste avboka min frissatid. Nå fick redan en ny tid tills nästa veckas onsdag, och då skall jag faktiskt gå! :)

Nu sitter jag här hemma och väntar på att jag måste börja söka mig till skolan. Har en timme skola idag, känns lite onödigt att åka till Åbo för en timme...men har int riktigt något annat val. Före det måste jag via skattekontoret och ändra mitt skattekort, måste ju ge in ett nytt till jobbet då jag inte har jobbat sedan 2011. Hoppas det skulle gå smidigt, har nämligen för låg skatteprocent så borde höja den.

För övrigt så har jag en riktigt dålig dag idag. Känns som om allt går fel och jag skulle bara vilja gömma mig under täcket och strunta i skolan. Dessutom börjar jag bli smått irriterad på att måsta gå till allting, jag vet inte hur mycket jag har gått de senaste veckorna. Känns bara så jobbigt just nu, nå det positiva i det hela är ju att man får motion. Men fy så jobbigt det ska kännas! Hoppas humöret skulle stiga längs med dagen...?

Godmorgon världen!

Eller kanske inte så mycket godmorgon mera, godförmiddag kanske? Har redan varit uppe en stund, blev väckt av mamma då hon for till butiken...bra dethär med en personlig väckarklocka. ;) En kort stund senare ringde telefonen...det var från jobbet. Dom frågade om jag hade möjlighet att jobba på fredagen mellan 9.00-16.30 och visst hade jag det. :) Tyvärr får jag dock lov att avboka min frissatid som jag hade inplanerad till fredagen 9.30. Men om jag har tur kanske jag får en ny tid till nästa vecka istället.

Efter att jag fört mamma till jobbet imorsse körde jag via bibban och lämnade tillbaka lite böcker, så jag har varit rätt så aktiv fastän klockan är bara halv 11. Har egentligen inga planer för den där dagen. Tänkte om jag skulle gå ut och gå en sväng för det är helt ljuvligt fint väder, -11 grader och fint solsken. Men kvällen är dock fullbokad, för klockan halv 7 begär jag mamma och pappa oss iväg till piugen för att se på showen. Skall bli riktigt kul att se på ungdomar med så mycket energi och talang. Har hört lite blandade åsikter om showen, vissa har tyckt att den har varit helt okej medan vissa har tyckt att den har varit super. Så idag skall jag gå och bilda mig en egen uppfattning.

Happy wednesday!

I brist på inspiration...? Google

Go'kväll

Är nu hemkommen från Åbo. Det har varit en lång och intensiv dag men också väldigt kul. Kom t.o.m. i tid hem till Axo, höll på att bli lite brodis i ett skede. Glömde nämligen lite bort att jag skulle via butiken, men allting löste sig och jag var intens sist på plats.

Axo hade bakat en super god grönsakspaj med en väldigt god sallad till. Resten av tilltuggen hade vi gäster tagit med. Efter att magarna var fyllda med paj så spelade vi lite spel och talade om allt och ingenting. Efter två omgångar spel gav vi upp och munnarna tog över med prat istället.

Kvällen avslutades i ett ganska tidigt skede, vissa hade jobb imorgon och vissa hade andra planer. Vi blev några stycken kvar och pratade en stund tills även vi började gäspa. Vi tackade för oss och de övriga gästerna gick hem medan jag fick sätta mig i en iskall bil och börja köra hem mot kära Pargas. Så nu sitter jag här med en intensiv men rolig dag bakom mig. Nu skall jag avnjuta ett avsnitt av Gossip Girl och sedan börja krypa ner i säng. Det är en dag imorgon också.

Sov gott kära läsare!

Tisdag

Redan tisdag idag, veckan går undan märker jag. Klockan är bara halv 3 och har redan hunnit vara i skolan på en föreläsning. Nu då jag tillfälligt bor hemma hos mamma och pappa har jag lite längre väg till bussen, kanske 1,5 km...? Och då man inte äger en bil så är det bara att använda sina trogna apostlahästar, så har redan fått dagens motion. Gick dessutom till och från bussen så ca. 3 km. promenad bara idag, inte så illa. Gårdagens zumba pass var härligt, har kommit in i alla låtar så kan ge mitt allt. Hjärnan behöver inte jobba lika mycket som kroppen mer om man säger så...;)

Planer för idag då? Jajjamensan! Bara mamma kommer hem med bilen, ca. kvart över 5 så tar jag den och sticker tillbaka till Åbo. Skall hem till en klasskamrat och ha spelkväll med de andra flickorna från klassen. Skall bli riktigt kul att träffa dem utanför skolans 4 väggar och kanske tala om någonting annat än bara skola...? Men före det skall jag kurva via butiken och köpa lite smått och gott, knytkalas tema. ;)


Antar att bl.a. dethär kommer att slinka ner ikväll förutom skvaller. ;)
Bilden tagen från Google

I väntan...

...På att jag kan börja klä på mig gym kläderna och sticka iväg till gymmet. Klockan är för mycket för att börja göra något och för lite för att börja gå till gymmet. Ska bli skönt att dansa lite energi av sig och sedan bara komma hem, hoppa i duschen och sen gå och lägga sig.

Nå kanske inte lägga sig då ännu, men jag går ganska tidigt i säng för att jag ska hinna läsa en timme på en bra bok. För tillfället läser jag Lars Keplers bok Paganinikontraktet, den är verkligen bra! Har inte kommit så långt ännu men tillräckligt långt för att man är helt uppslukad av boken.

Har läst Keplers tidigare böcker också, Hypnotisören som var jätte bra och Eldvittnet som har absolut varit den bästa hittills. Läser dom i lite fel ordning har jag märkt men eftersom varje bok har ett skillt mord att lösa så har det ingen betydelse i vilken ordning man läser dem. Första boken är Hypnotisören, sen kommer Paganinikontraktet och den senaste är Eldvittnet. Kan ju inte uttala mig om den mellersta boken så mycket eftersom jag bara har kommit en bit in i boken. Men Eldvittnet var helt klart en favorit från början till slut, tog mindre än två veckor så hade jag läst boken.


Färdig...

...Nu är uppgiften gjord och inskickad på moodle. Skönt! Om någon nu skulle fråga mig hur det gick så skulle jag ha svårt att svara på den frågan. Jag tror att uppgiften gick helt okej om jag har förstått den rätt. Är även lite orolig över om jag hänvisade till tillräckligt många paragrafer i barnskyddslagen, men jag hoppas det! Det är ju inte så smart att ha en text med bara en massa hänvisningar, eller...? Nå nu ska jag iallafall inte grubbla över det nu före jag har fått ut den.

Resten av min dag har egentligen inte några planer alls, har bara haft tenten i huvudet för den här dagen. På kvällen ska jag iallafall dra mig till gymmet på en timmes zumba, det ska bli riktigt skönt. Men före det tror jag det blir det nyaste avsnittet av Desperate Housewives, en passlig avkoppling efter att man har spänt sig för tenten. :)


Måndag morgon!

Och det känns! Har egentligen en ledig dag idag men vi har en hemtent via skolan som jag ska göra. Uppgiften fick vi redan kl. 8 och den skall vara inlämnad kl. 14. Uppgiften verkar helt okej, den handlar om barnskyddet och meningen är att jag skall lösa ett case. Hoppas det går bra, har ännu 4 och en halv timme på mig. Mamma fick agera som min personliga väckarklocka. Det är en stor nackdel av hela det psykiska måendet, att jag sover som om jag vore i koma. Kan sova klockan runt utan att ha problem med att somna och jag sover väldigt tungt. Under nattetid har jag svårt att tro att någon skulle kunna väcka mig. ;)

Kanske det också går om efter en tid och efter att jag har flyttat till den nya lägenheten. Det här med rutiner och att bo hos mamma och pappa är ingen bra kombination. Jag har mina saker utspridda på två ställen, jag vet inte riktigt var mitt hem är för tillfälle och skolan har väldigt konstiga tider. Är ledig många dagar i veckan, så istället för att göra något nyttigt så blir det oftast en tråkig dag då jag inte har åstadkommit något. Blä!

Nå 1 vecka och 2 dagar tills jag får mina nycklar och vi kan skriva på hyresavtalet! Men nu måste jag börja skriva på tenten annors hinner jag inte få den färdig i tid. Btw så kommer det inte att dyka upp så mycket egna bilder nu eftersom jag har min kamera nerpackad någonstans. Men efter ett par veckor så ska väl även den vara uppackad. :)

Ha en bra start på veckan allesammans!

Tillbaka...?

...Det tog en go stund innan jag visste hur jag skulle börja det här inlägget. Omdesigna bloggen och facebook var mycket viktigare, men nu tog jag mig i kragen. Det är ungefär en månad sedan jag senast skrev ett inlägg, p.g.a. många olika orsaker. Dels för att både julen och nyåret tog väldigt mycket av min tid och energi och dels för att jag genomgår en väldigt tung separation för tillfället.

För att ge en kort insikt i vad som har hänt tänker jag i följande inlägg beskriva lite hur den senaste månaden har sett ut för mig. Men efter det här inlägget lägger jag allt bakom mig här på bloggen, nya tag så att säga.

Det var efter nyårsafton som mitt liv helt och hållet gick i kras. Mina drömmar och min framtid fanns inte längre. Jag och K hade ett väldigt stort gräl där vi stred om våra olikheter och om våra värderingar. Vi kom inte fram till en lösning, båda var arga och trötta. I ilskans tecken bästämde jag mig för att åka hem till mamma och pappa för en vecka och fundera ut hur jag vill att mitt liv skall fortsätta att se ut.

Efter flera dagars ältande och vältande hade jag kommit fram till en lösning på alla våra problem. Vi bestämde träff med K för att tala igenom vad som hade hänt och hur vi skulle fortsätta. Vi kom båda fram till att vårt förhållande inte fungerar längre på ett hälsosamt sätt, vi strider och sårar varandra allt för ofta med våra meningsskillaktigheter. Vi satte helt enkelt slut för vårt förhållande...

Dagarna fortsatte medan jag fortfarande bodde hos mamma och pappa. Samtidigt höll jag på att söka en ny lägenhet för fulla muggar. Dagen kom då K ville ha tillbaka sin nyckel och han ville att mina saker skulle vara ute så fort som möjligt. Flytten tog ca. 1 vecka, jag flyttade alla mina saker själv i min mommos lilla Yaris. Jag bärde saker ut och in och körde av och an helt ensam, men det kändes bra då jag till slut tog den sista lådan med saker och konstaterade att jag hade gjort hela flytten by myself. Nu var det bara de stora möblerna som måste ut. D.v.s. soffan, bykmaskinen, tv-hyllan och mitt sminkbord. Allt det andra var K:s...

K och han kompis var snälla och hjälpte till med möblerna. Det tog en förmiddag och så var vi klara. Tur i oturen är min mommos lägenhet tom för tillfället så vi har förvarat alla mina saker där.

Så nu är hela min förra lägenhet tom, nycklarna har K och jag bor inte där mer. Men har faktiskt hittat en egen lägenhet till mig i Parsby. En liten etta på 36,5 kvadrat som passar mig perfekt, nära till allt. Dit får jag nycklarna den 1.2 och efter det skall det målas lite och sedan får jag börja flytta in saker och mig själv.

Så att såhär drastiskt har mitt liv ändras på mindre än en månad. För tillfället mår jag helt okej, jag har slutat gråta och klandra mig själv. Jag ägnar inte varje minut på att tänka på K och jag kan hitta på saker som jag tidigare inte har haft lust att göra.

Jag vill bara tacka mina underbara föräldrar som har stöttat och lyssnat på mig dygnet runt. Jag tackar för maten jag har fått här hemma och den hjälp jag har fått för att kunna stå upp både fysiskt och psykiskt. Jag tackar mina underbara vänner som har stått där för mig under den här svåra tiden och förhoppningsvis kommer att fortsätta stötta mig. Och sist men verkligen inte minst vill jag tacka Malin som har ställt upp för mig, lyssnat på mig sträckt ut en hjälpande hand då det har kännats som tyngst. Tack alla ni fina människor, jag älskar er verkligen allihopa! <3

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!