Fixa, fixa...

Håller som bäst på att fixa lite här hemma, puffa till kuddarna i soffan, plocka kärl i diskmaskinen och dylikt som man gör före man får gäster. Lämnar grovjobbet tills K har gått iväg, för det har en tendens att bli stökigt igen då han har varit hemma. För honom är det inte så stor skillnad för hur det ser ut. ;) Men man lär sig...Eftersom jag själv är otroligt pedantisk så får man lära sig att kompromissa ibland, är det här nu faktiskt hela världen?

Men nu är det bara detaljer som återstår, plocka fram lite glas och tända lite ljus och göra mig själv klar inför kvällen. Ser faktiskt fram emot det eftersom det var väldigt länge sen vi alla träffades pga. alla studerar på olika orter och vissa jobbar, då kan det va svårt att få det inklämt i kalenderna så det passar alla. Men nu är alla hemma före julen och alla har jullov så det här är en ypperlig tid för att träffas.

Stackars K, jagar iväg honom. Trodde han skulle fara hem till någon av sina kompisar men nej, han ville jobba han. Vilket jag respekterar om det är så han vill, jobbar han övertid idag så kanske han är ledig imorgon. Antar att det bara är önsketänkande, han är väl på jobb troligtvis imorgon också.

Men nu skall jag fortsätta puffa kuddar här hemma. ;)

Ha en trevlig onsdags-kväll allesammans!

- Karin

Här är en bild på oss alla från 2008 - Självständighetsmiddag!
Nu ska ju då inte killarna va med ikväll. ;)

Hej mitt vinterland!

Nu har äntligen den första snön kommit, som blivit på marken. Det har snöat lite nu som då tidigare också men den har smält bort lika hastigt som den kom. Menar inte att vi har en meter snö utanför våra fönster men ett par cent. i alla fall, så att man ser att det är vitt på marken. Hoppas den här lilla mängden håller i sig till jul och det skulle hellst få komma lite till också.

Sitter fortfarande med pyamasen på, sovde lite längre imorsse. Förstår själv inte att jag kan sova såhär länge, jag har intens sömnbrist och ändå sover jag minst 10 timmar per natt. Igår kväll gick jag lite efter 12 och la mig, fick sömn direkt och ändå sovde jag till 10 imorsse. Konstigt...

Nu skall jag göra mig redo för dagen och för kvällen. Lite anständigt måste det ju se ut i lägenheten då man ändå får gäster! Men tänkte bara torka igenom ytorna, imorgon har jag nämligen grundstädning inplanerad. Hade nog en längre lista på vad som jag skulle göra för städning innan jul men det är bara att inse att jag inte kommer att hinna. Och efter julen ser det också dåligt ut eftersom jag har ett arbete som jag måste laga till skolan som skall vara inlämnat senast den 9.1 dvs. samma dag som är vår första skoldag. Pust!

Men nu hjälps det inte att sitta här och knorra, nu måste jag börja göra saker och ting.
Ha en bra onsdag!

Utsikten från vårt sovrumsfönster med snö i bakgrunden!



Mera ustikt!

En bra början på veckan...

...Har fått ganska mycket gjort, trots att det bara är tisdag ännu. Igår var det en riktig städ - dag för min del, städade städskåpet, gick igenom och städade byrån, paketterade julklappar och bakade en glöggkaka. Ja, det kanske inte innehöll så mycket städning sist och slutligen men mycket blev gjort och det var huvudsaken. :)

Idag, tisdag alltså har också varit en dag fylld av olika saker. Fortsatte på morgonen med kakan, den skulle få en glassyrtopping efter en natt i kylskåpet. Orsaken till varför jag gjorde en kaka var för att jag skulle få K&T på besök på eftermiddagen och ville göra något gott till kaffet. Vet inte om den sist och slutligen blev så god men den skönk ner i alla fall. Är själv ingen stor vän av glögg och fick lite obehag av glögg - toppingen så jag lär inte gå och snålas på resterna i alla fall. ;)

Även imorgon står det ett och annat på schemat. Skall uträtta lite ärenden till mammas jobb, borde även städa lite inför helgen och förbereda inför kvällens gäster. Hela kompis gänget skall "återförenas" av en höst fylld av studier och vår samlingspunkt är hemma hos oss. K får jag schasa iväg någon annanstans medan vi fyller lägenheten. Det skall bli riktigt roligt!

Men nu blir det ett rederiet avsnitt ännu före jag stänger ögonen. Tack och godnatt för min del. :)

Veckoslutet lider mot sitt slut...

Nu är söndagen nästan slut och jag och K skall snart krypa ner i säng. Det har varit en ganska händelserik söndag egentligen...Lagade en riktig söndagsmiddag, det blev maletköttsoppa som jag aldrig hade testat förut men det blev verkligen gott. Sedan fick jag pippi på att göra julgodis, så vi åkte till butiken för att inhandla ingredienser. Ville pröva på att laga ischoklad och knäck. Ischokladen blev ett riktigt misslyckande från början till slut, hade för lite choklad som sedan grynade sig i kastrullen och som sedan var super svår att hälla i formarna. Så i nästa år tänker jag göra det om och då ska jag lyckas! Knäcken blev sådär, det tar tydligen väldigt länge för den att stelna så vet inte riktigt ännu hur slutresultatet är. Dessutom glömde jag blanda i mandelkrossen...typiskt!

Kvällen kommer nu att avslutas med ett asvnitt av Beck som kommer på Sveriges TV4. Så ni skall ha en skön söndagskväll allesammans, för det skall jag ha!

Ha det bra!

Ni får njuta av en Knäck bild från Google istället för mina tappra försök.

Uppdaterar...

...äntligen efter en värdelös uppdatering de två senaste dagarna. Har egentligen ingen ursäkt varför det blev så men hade ingen ork eller lust att göra något. Idag blir det dock ett lite mer positivare inlägg än det förra, eftersom efter många om och men fick jag min telefon att fungera. Men inte på det sättet som det var sagt att det skulle fungera utan efter att K satt hela kvällen och tryckte på alla knappar fick han telefonen "resetad". Trots att hela telefonen blev nollställd och allt som jag hade på den försvann så är jag så glad över att inte behöva skicka iväg den på huolto.

Idag brinner det fjärde ljuset i adventsljusstaken. Nissarna har fått plats på utsidan nu så inte ljusen tar eld i deras luvor. ;)

Nu är det söndag igen och helgen har rusat förbi men stormfart. Tänk om en vecka är redan julen förbi, ja eller inte direkt förbi men julafton har varit...sjukt! Det har varit en riktigt bra helg. På fredagen åt jag och K tacos här hemma och hade riktigt mysigt, sedan kom K:s bästa vän hit och vi spelade lite Buzz och såg på Tv. Igår, lördag alltså så var vi på kalas hem till mina föräldrar och firade min yngre bror som fyllde 15 i tisdags. Då vi kom hem var vi ett varv och hälsade på grannarna så med andra ord så hade vi ett riktigt lyckat veckoslut. Idag är planerna bara att ligga på soffan och slappa och njuta. :)

Nu är det lite mer juligt här hemma, här är en tavla som jag sydde för ganska många år sen!



Julstjärnan lyser fint i fönstret men utsidan är fortfarande lika trist, mörk och grå.

Arg...argare!

Är så på dåligt humör just nu, irriterad arg och besviken. Nå man kan ju undra hur det kan komma sig då jag faktiskt haft min sista skoldag idag och fått jullov. Det började egentligen på morgonen före jag stack iväg till bussen, jag knäprade på telefonen i brist på annat att göra och vips så låste sej hela telefonen. Det gick inte att trycka på något för den reagerade inte, det gick heller inte att stänga av den på vanliga sättet. Så jag fick ta ut akkun och försöka pånytt, telefonen kom på men det ploppade upp ett meddelande på skrämen där det stog "Ledsen! Telefonen kan inte koppla sig till android..." eller något liknande. Nå jag försökte pånytt och pånytt men inga framsteg. Då blev jag lite i panik, skall faktiskt den här telefonen gå sönder som jag bara har haft i 4 månader och betalat skit mycket för? Jag hade inget allternativ än att byta simkortet till min gamla trogna Nokia, tog med den till skolan så att jag hade någon kontakt med världen.

Då jag kom hem från skolan satte jag mig genast vid datorn och sökte fram ett telefonnummer till LG:s asiakaspalvelu. De kom med olika förslag och jag prövade men ingenting fungerade så jag antar att jag får ringa dit igen en gång och be dem ta emot den på huolto. Suck, hur skall jag vänja mig vid en simpel Nokia? Nå nog har man ju klarat sig förut med den också. Nu får man bara hålla tummarna på att hela kalaset inte blir så dyrt. Tycker nog dom bra skulle kunna betala allt då jag har satt hela min dag på att ringa runt överallt då jag skulle ha kunnat gjort allt möjligt annat.

Får trösta mig med att koka lite tomtegröt för sen bär det av till butiken...veckohandlandet står på schemat då K kommer hem! :)

Hoppas ni har en lite mer givande torsdag än vad jag har haft hittills.

- Karin

Får se om min gröt blir något att äta, denna sura dag!
Bilden är tagen från Google.

Den 13 december

Dagen som är mer eller mindre känd som luciadagen. Man kan säga att luciadagen är både en stor och en liten dag för mig. Lucia är inte den ända som står i fokus den här dagen för mig utan även min kära lillebror. Så för mig har lucia i kyrkan aldrig varit en tradition eftersom vi allt som oftast har varit hemma och firat min lillebror och sedan bara kollat på lucia i tv:n. Då jag var mindre lussade jag hemma för gästerna som var på kalaset, jag var lucia och båda mina bröder var tomtar. Men sedan blev vi alla äldre och det blev både tråkigt och pinsamt tyckte vi.

Idag bryts dock vår tradition med att fira min bror eftersom de flesta vill besöka kyrkan. Så han får vänta ett par dagar till och nöja sig med att vi firar honom på lördagen istället. ;) Han fyller 15 år, vilket betyder en mycket viktigt ålder i en ungdoms liv eftersom nu är man tillräckligt gammal för att skaffa mopokort åt sig. Tyckte det inte var länge sedan jag tog mitt mopokort och nu blir det snart 6 år sedan, vart går tiden?

Idag har jag varit första dagen i skolan för den här veckan. Ingen lång skoldag precis men tillräckligt lång för att man skall bli trött då man har varit ledig i 4 dagar. Blev riktigt schockad i slutet av lektionen då läraren berättade att vi hade fått en hemuppgift. Jag som inte har fått läxor sedan högstadiet. Så min kväll kommer mer eller mindre gå åt till att göra uppgiften. Sen skulle jag verkligen hoppas på att locka någon med mig till kyrkan för att se på lucia, får se hur det skall gå.

Ett sött litet luciatåg. Bilden är tagen från Google

Idol - resan

Vi startade mot Åbo hamn på torsdag kväll, vi va alla väldigt spännda över resan. Som tur behövde vi inte vänta så länge på båten heller, vi slapp ganska så snabbt ombord. Efter att vi hade stationerat oss i hytten (som var väldigt liten) sökte vi upp ett café där vi åt en kvällsbit. Efter kvällsbiten började pojkarnas öltand att värka så vi gick till baren för att ta en drink. Ja pojkarna drack sin öl medan jag och Malin drack Ville Viking. :D Efter ett Tax Free besök så sökte vi oss tillbaka till hytten där vi snackade en stund och åt lite godis. Sedan stängde vi ögonen och somnade...Under natten gungade det till ganska rejält och vissa av oss led mer av det än de andra.

Jag och Malin i båtens bar!


Konjak och Ville Viking ;)
Det blev ingen lång natt, klockan 6 vaknade vi och gick och åt en smörgås före vi började packa ihop oss. Vi var framme i Stockholm, då vi klev ur dörrarna från terminalen så märkte vi till vår förskräckelse att det var en väldig snöyra. Det regnade och snöade omvartannat. Så vi tog en taxi till hotellet, vi bodde på Scandic Malmen som var ett väldigt fint hotell i vårt tycke. Vi hade turen med oss att få hotell rummet redan på morgonen fast det var sagt att vi skulle får det först på eftermiddagen. Så vi bestämde oss för att sova ett par timmar och sedan äta ett skapligt morgonmål.

Efter morgonmålet gick vi ut för att utforska Stockholms shoppingmöjligheter. Vi åkte tunnelbana nästan överallt och njöt av den fina staden. Med mig hem kom det 2 st. skålar från Bruka Design, skålarna var små och vita och på dem stog det mandel & russin -  helt i min smak. Hittade även ett stort album med svenska julsånger. På eftermiddagen åt vi på Jensens Bøffhus, mumsiga biffar.

En gata i Stockholm.



Biffen på Jensen's
Dagen började bli kväll och vi åkte tillbaka till hotellet för att göra oss i ordning för kvällens höjdpunkt, nämligen Idol i globen. Även nu tog vi tunnelbanan, som stannade precis bredvid globen. Vi behövde inte vänta så länge för att komma in men då vi skulle leta reda på våra platser så blev det lite trubbel. Vi gick stolta ner på parketten där vi trodde vi skulle sitta, på biljetten stog det rad nummer 8 och vi gick bara längre fram hela tiden. Då vi kom nästan längst fram frågade vi en tjej var vi skulle sitta och hon såg länge på biljetten och konstaterade efter en stund att vi skulle sitta på läktaren. Besvikan lunkade vi upp på läktaren som var rätt så nära scenen, men gick inte alls att jämföra med var vi trodde vi skulle sitta. Det hade alltså skett ett litet missförstånd. Men själva Idol finalen var bra. Förutom att det är verkligen svårt att föreställa sig hur det egentligen är, det stog en man som hela tiden berättade för oss när vi skulle jubla eller klappa. Lite knäppt kanske...?

Globen utifrån!



Globen fylls med människor!



Jury - bordet



Scenen



Vinnaren, en glad Amanda Fondell!

Efter att finalen var slut så åkte vi tillbaka till hotellet. Då var alla trötta och ville börja sova. Efter morgonmålet nästa dag hade vi igen en hel dag framför oss i Stockholm, även den här dagen sprängde jag iväg pengar. En Didriksson vinterjacka fick följa med mig hem, gillar den verkligen. Efter en bit mat var det bara att ta sina väskor och börja traska mot terminalen, där väntade vi en go stund innan vi slapp ombord. Under själva båt resan åt vi på buffen och drack några drinkar och somnade sött en stund efter det. Sedan var vår lilla resa över, men det var en riktigt lyckad resa!

Nk



Stig Helmer Olsson var i Nk och signerade böcker. ;)

Utvilad!

Nu är vi äntligen hemma, eller vi va hemma redan igår halv 9 - tiden. Var så trött och inspirationslös igår så det blev tyvärr inget inlägg. Har nu kommit hem, packat upp och sovit nästan klockan runt. Det har inte blivit så mycket sovit de senaste nätterna så det var riktigt skönt att få sova ut idag, så nu är jag rätt så pigg och utvilad. Själva Idol resan var riktigt lyckad och jag kommer att kasta in ett eget inlägg om hela resan och händelseförloppet. :)

Egentligen känner jag mig mera trött idag än vad jag gjorde igår (fastän jag bara sov 2 timmar förgående natt). Men det heter ju att om man har sömnbrist och sedan sover en skaplig natt så brukar man känna sig ännu tröttare. Tur så är jag ledig idag och har inte något speciellt som jag borde få gjort, som tur! Tänkte pyssla lite med dittan och dattan den här eftermiddagen, kanske traska till butiken för att handla det nödvändigaste och sedan ta det lugnt.

Men nu måste jag börja aktiviera mig lite så att inte dagen rinner iväg. Ha en bra måndag allesammans!
(Bara 3 dagar kvar, sen är det jullov för min del.) ;)

- Karin

Ett sista inlägg

Före det bär av till hamnen i Åbo. Jag klarade allt utan stress, har bara det sista att packa ner i väskan sen är jag helt färdig. Skall även byta lite kläder och sånt annat smått, men för övrigt så är jag färdig. Vi har hunnit göra allt som stod på schemat och jag hoppas att jag fått allt ner i väskan.

Vi startar om ca. en timme, sen får man stå och vänta en god stund innan man slipper ombord på båten. Nå all väntan är värd det. :)

Antar att det här är mitt sista inlägg för den här veckan. Eller på söndagen då vi kommer hem så skall jag försöka orka skriva lite men tills dess kommer det att vara ganska tyst en tid.

Ha en bra helg allihopa, för det ska minsan jag ha! ;)

- Karin

Resfeber

Nu har dagen kommit då det äntligen bär iväg till Stockholm med oss 4. Börjar så småningom få lite resfeber men inget överdrivet. Vet redan nu såhär på morgonen att det kommer att bli en kaotisk dag. Skall hinna med så mycke före vi startar, men fråga inte varför jag har lämnat allt tills idag. Dagen började ganska konstigt med att jag steg upp en timme i förväg för att jag skulle hinna i duschen, nå det visade sig vara helt onödigt eftersom jag redan är färdig. Skall bara äta lite morgonmål och bussen går först om en timme! Nå bättre att man är lite tidigare i farten än att man får stressa iväg med allt för lite tid...

Skall alltså vara halv 10 i skolan. Själva skoldagen borde sluta ca. halv 4 tiden...Sen tar jag bussen hem och borde börja packa lite, det brukar ta sin lilla tid då man aldrig kan bestämma sig vad man skall ta med sig. Sen hoppas jag att K kommer hem i tid så vi snabbt kan åka till butiken och handla det nödvändigaste så vi klarar oss på söndagen då vi kommer hem. Före det skall vi en snabbis hem till mamma för jag skall lämna tillbaka en kavel och en våg som jag lånade för mitt pepparkaksbak. Efter butiksresan rusar vi hem och äter något smått och sen är det väl dags att bära iväg. Så det är mycket som skall göras på en kort tid, men då vi väl är iväg så ska det väl gå bra. ;)

...Annars så hittade jag min kamera - laddare! Den befann sig bakom ett par mappar i skrivbordet...Hur den hamnat där så har jag ingen aning. Men den är i alla fall hittad och akkun är laddad så jag kan knäppa många bilder under resan. :)

Ha en bra torsdag allesammans! Kanske kastar in ett inlägg före vi startar ännu (om jag hinner)...

Kram

- Karin

Vad händer i helgen...?

...Jo, jag, Malin, Anton och K skall åka till Sverige för att se på IDOL finalen i GLOBEN, häftigt va? Vår resa startar imorgon kväll, då vi blir skjussade till terminalen i Åbo där vi hoppar på Viking Line för att åka till Sverige. På morgonen då vi vaknar skall vi alltså vara i Stockholm och i och med att båten är omänskligt tidigt i Stockholm så åker vi direkt till hotellet med tunnelbana. På hotellet äter vi morgonmål i lugn och ro och lämnar sedan väskorna där eftersom vi får våra rum först kl. 14. Så under den tiden strövar vi på Stockholms gator, kanske tar en bit mat och sedan tillbaka till hotellet för att göra oss redo för Idol!

Vi släpps in till Globen halv 7 tiden på kvällen om jag minns rätt och kl. 8 börjar det hela. Sedan avnjuter vi vår kväll där och kanske gör något efter det, det får man se. Sedan är det väl meningen att vi skall hitta tillbaka till hotellet för att sova. Och nästa dag så har vi hela dagen tom för att göra vad vi vill i Stockholm. På kvällen startar sedan båten hem till Finland och vi är tillbaka i Åbo på söndag morgon. :)

Vi har väntat så på den här helgen. Det har varit en dröm som sedan blev en tanke och som sedan blev verklighet. Det skall verkligen blir roligt. Och då kanske ni förstår att jag vill hitta min kamera laddare för man kan väl inte åka till Sverige utan sin kamera? ;)

Ha en bra dag allihopa!

- Karin

Här har vi finalisterna som tävlar om titeln: Sveriges Idol 2011.
Bilden är tagen från Google.

Vart stack måndagen och tisdagen?

Det känns helt som om både måndagen och tisdagen sprang förbi och glömde ta mig me eftersom det känns som jag inte hunnit med något. På måndagen han jag kasta in ett inlägg (ganska ruttet) och igår hann jag inte alls. Har ändå gjort sådant som jag skulle ha vilja fotat och lagt upp hit bloggen men till min förskräckelse märkte jag igår att jag inte hade någon aning om var min kameraladdare är. Jag visste att jag senast hade sett den då vi gjorde vå Sverige resa i somras, men det börjar ju vara en tid sen och har ingen aning om jag har sett den sen dess. Nå jag får väl ta en sök - runda före jag börjar laga mig klar för skolan.

Skall alltså efter en lång paus till skolan idag, var senast för en vecka sedan så det känns lite konstigt. Dessutom suger det lite extra mycket idag eftersom jag måste ladda mitt busskort idag för bara 6 gånger och det kostar hela 60€! :( Nå man får tänka positivt istället att jag sparar in 8€ om jag laddar busskortet än om jag betalar skillt för varje gång. Dessutom ska jag bara 6 gånger mer till skolan och sen får jag jullov! :)

Skall ta 12:ans buss till Åbo idag eftersom jag börjar kl. 13. Har inte någon lång dag heller, slutar redan halv 3. ;) Och sen kan ja ju inte klaga eftersom jag bara skall till skolan på torsdagen så det blev bara en 2 - dagars vecka. Ja, inte kan man säga att jag direkt har en stressig skola. Och det bästa av allt händer under helgen, som jag skall berätta om i ett senare inlägg. ;)

Ha det bra tills dess!
(Tyvärr kommer det inga bilder förrän jah har hittat min kameraladdare)

- Karin

5 december

Och den femte luckan i julkalendern är öppnad. Har ingen bra natt bakom mig direkt, drömde en massa och det tog länge innan jag fick sömn. Hade en del att tänka på och dessutom såg vi på Beck som handlade om ett ganska skrämmande "case" den här gången. Nå jag är nog helt utvilad och det får räcka, är ju ledig imorgon också då det är Finlands självständighets dag.

Tyvärr har jag inget intressant som jag skall göra idag. Skall börja med att stryka lite byke, surprise! Och sen måste jag räkna lite räkne uppgifter som vi skall ha till en kurs, det skall vara inlämnat senast den 8 december dvs. på torsdagen. Men jag tänkte faktiskt laga pepparkaksdeg idag också, men det får bli närmare kvällen. För imorgon skall det bli pepparkaksbak i det här hushållet! ;)

- Karin

Andra advent

Idag har det andra ljuset brunnit i ljusstaken här hemma. Även idag sov både jag och K till halv 11, borde kanske få rytmen tillbaka så småningom så man får sömn på kvällarna. Trots vår sena uppstigning så fick jag i alla fall gjort huvudprioriteringen nämligen, städa klädrummet. Nu skiner det och alla kläder och andra saker är organiserade i prydliga rader. Projektet tog några timmar men jag hade stor hjälp av K. Är några klädesplagg fattigare, men vad gör dom i skåpet då jag aldrig använder dem och jag vet att jag aldrig kommer att börja använda dem?

har även hunnit med lite byke och så har jag gjort en skoluppgift som skall vara inlämnad imorgon. K gjorde maten idag och han fick lyxen att göra sin favoritmat nämligen grönsakswok. Tycker inte så hemskt mycket om det men ibland får man offra sig för sin andra hälft.

Nu då dagen börjar gå mot kväll och vi har det viktigaste gjort så har jag faktiskt ingen aning om vad vi ska göra. K skulle vilja se på HP 7 part 2 eftersom han inte har sett den, men den är så himla lång och jag har sett den. Men kanske det bara blir kul att fräscha upp minnet lite. Dessutom kommer det Beck: annonsmannen på TV4 skulle jag tro kl. 22.00 så det kan man väl ändå inte missa.

Har faktiskt lyxen att vara ledig måndag - tisdag ännu före min vecka börjar så det gör ju inget om lampan släcks lite senare. ;) Men ha en skön söndag kväll allihopa! :)

- Karin


Den här dikten läste vi alltid i skolan då vi var små. Tycker om dem så mycket...Bjuder på den här bilden istället då jag glömde fota vår egen andventsljusstake. Bilden är tagen från Google.

Lördag kväll!

Eller snarare natt ska man väl säga...Klockan är snart 1 och lördagen är så gått som förbi. Det har varit en ganska lugn och skön lördag kväll. Efter det senaste inlägget fick vi besök av K bästa vän R, riktigt trevligt och han är fortfarande här eftersom vi har "kisastudio" på g...det är boxning på TV. Kollar med ett halft öga då det nu är EM och en Helenius är med. Men för tillfället så ser det inte så bra ut för honom...

Nå vad annat? Det var inte bara R som var här. Fick ett spontan besök av ett par bekanta som råkade befinna sig i huset. Det var riktigt roligt att träffa dem eftersom det var rätt länge sedan vi sett dem. Jag bjöd allihopa på glögg men hade inget tilltugg hemma. ;) Så är det då man får spontanbesök...Själv dricker jag inte glögg, tycker inte alls om det. Har ända sen liten aldrig tyckt om det fast jag har försökt smaka på det varje år så har det alltid varit en stor besvikelse.

För övrigt kommer jag väl att se matchen färdigt med pojkarna och sen hoppas jag R skall bege sig hem så jag får gå och sova. Om inte så går jag och sover i alla fall. Skulle nämligen vilja vakna i någolunda god tid imorgon eftersom morgondagens projekt blir att grundstäda klädrummet. Där finns allt annat än kläder för tillfället som borde finna en ny plats någon annan stans. Varför har man så mycket saker?

Men nu skall jag försöka orka hålla ögonen uppe en stund till.
Så jag önskar er Godnatt!
- Karin

Dessa två boxare kommer just nu på Tv. Bilden är tagen från Google.

Dålig uppdatering!

Jag ber verkligen om ursäkt för det! Men gårdagen var hektisk från morgon till kväll, först jobb till kl. 16.00 sedan iväg på 75 - års middag till K:s faffa och sist men inte minst gick vi upp till Malin & Anton för att kolla på Idol. Malin hade pyntat deras lägenhet väldigt juligt så man fick massor av julkänsla, mysigt värre! Dessutom blev vi bjudna på jultårtor och glögg.

Nå den här dagen har inte varit så lugn den heller i och med att jag har så gått som hela dagen haft program. För det första så sov vi väldigt länge på morgonen med K så hela förmiddagen for i princip. Sedan satte jag igång att städa lite för här såg ut som en bomb skulle ha slagit ner. Kl. 15 kom mamma och söka mig och vi åkte för att hämta min mommo sedan körde vi hem till mamma och pappa och dack kaffe tillsammans med kusinerna. Riktigt roligt att träffa dem också då de bor på en annan ort så det blir inte av så ofta.

Så efter en riktigt trevlig lördag dag så återstår bara kvällen. Har egentligen inga planer än så länge utan allt är ganska öppet, vilket kan vara ganska skönt ibland eftersom med för mycket planer brukar det ofast inte bli som man tänkt sig.

- Karin

Vart far all...

...denna bloggares tid? Jag som hade så tänkt göra flera inlägg idag, men nu inser jag bara fakta och antar att det får bli the one and only one för idag. Såklart har jag en orsak till varför min dag har sprungit iväg och det är nog för jag har varit igång nästan hela dagen. Klev som sagt upp 6.00 imorse och började gör mig färdig för skolan. Öppnade första luckan och drog iväg för att vänta på bussen...

Efter att den "långa" skoldagen tagit slut ca. 10.00 började jag traska in till stan där jag drack kaffe. Sedan träffade jag mamma min och hjälpte henne med att hitta lite julklappar. Efter en väldigt trevlig eftermiddag i Åbo city fick jag skjuss hem med mamma och kastade av mig dit mitt nästa besök bar...nämligen tandläkaren! Hui! Vill inte tala om det besöket, säger bara att jag är väldigt öm i munnen...

Nåja efter tandläkarbesöket kom Malin upp en stund och vi hann byta några ord med varandra före hon skulle gå vidare och det var dags för middag för mig. På dagens meny var det broiler med ris och currysås. Det blev helt okej...Sedan kom en jädrans huvudvärk som sedan gick över då vi var och handlade. PUST! Det är min dag i ett nötskal, nu ska jag kasta mig i soffan före jag går och lägger mig. För imorgon blir det JOBB!


Här är resultatet från vår aktivitet från gårdagens temakväll.
Grubbeltomtar gjorda av cernitlera. Ganska söta va? :)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!