Idol - resan

Vi startade mot Åbo hamn på torsdag kväll, vi va alla väldigt spännda över resan. Som tur behövde vi inte vänta så länge på båten heller, vi slapp ganska så snabbt ombord. Efter att vi hade stationerat oss i hytten (som var väldigt liten) sökte vi upp ett café där vi åt en kvällsbit. Efter kvällsbiten började pojkarnas öltand att värka så vi gick till baren för att ta en drink. Ja pojkarna drack sin öl medan jag och Malin drack Ville Viking. :D Efter ett Tax Free besök så sökte vi oss tillbaka till hytten där vi snackade en stund och åt lite godis. Sedan stängde vi ögonen och somnade...Under natten gungade det till ganska rejält och vissa av oss led mer av det än de andra.

Jag och Malin i båtens bar!


Konjak och Ville Viking ;)
Det blev ingen lång natt, klockan 6 vaknade vi och gick och åt en smörgås före vi började packa ihop oss. Vi var framme i Stockholm, då vi klev ur dörrarna från terminalen så märkte vi till vår förskräckelse att det var en väldig snöyra. Det regnade och snöade omvartannat. Så vi tog en taxi till hotellet, vi bodde på Scandic Malmen som var ett väldigt fint hotell i vårt tycke. Vi hade turen med oss att få hotell rummet redan på morgonen fast det var sagt att vi skulle får det först på eftermiddagen. Så vi bestämde oss för att sova ett par timmar och sedan äta ett skapligt morgonmål.

Efter morgonmålet gick vi ut för att utforska Stockholms shoppingmöjligheter. Vi åkte tunnelbana nästan överallt och njöt av den fina staden. Med mig hem kom det 2 st. skålar från Bruka Design, skålarna var små och vita och på dem stog det mandel & russin -  helt i min smak. Hittade även ett stort album med svenska julsånger. På eftermiddagen åt vi på Jensens Bøffhus, mumsiga biffar.

En gata i Stockholm.



Biffen på Jensen's
Dagen började bli kväll och vi åkte tillbaka till hotellet för att göra oss i ordning för kvällens höjdpunkt, nämligen Idol i globen. Även nu tog vi tunnelbanan, som stannade precis bredvid globen. Vi behövde inte vänta så länge för att komma in men då vi skulle leta reda på våra platser så blev det lite trubbel. Vi gick stolta ner på parketten där vi trodde vi skulle sitta, på biljetten stog det rad nummer 8 och vi gick bara längre fram hela tiden. Då vi kom nästan längst fram frågade vi en tjej var vi skulle sitta och hon såg länge på biljetten och konstaterade efter en stund att vi skulle sitta på läktaren. Besvikan lunkade vi upp på läktaren som var rätt så nära scenen, men gick inte alls att jämföra med var vi trodde vi skulle sitta. Det hade alltså skett ett litet missförstånd. Men själva Idol finalen var bra. Förutom att det är verkligen svårt att föreställa sig hur det egentligen är, det stog en man som hela tiden berättade för oss när vi skulle jubla eller klappa. Lite knäppt kanske...?

Globen utifrån!



Globen fylls med människor!



Jury - bordet



Scenen



Vinnaren, en glad Amanda Fondell!

Efter att finalen var slut så åkte vi tillbaka till hotellet. Då var alla trötta och ville börja sova. Efter morgonmålet nästa dag hade vi igen en hel dag framför oss i Stockholm, även den här dagen sprängde jag iväg pengar. En Didriksson vinterjacka fick följa med mig hem, gillar den verkligen. Efter en bit mat var det bara att ta sina väskor och börja traska mot terminalen, där väntade vi en go stund innan vi slapp ombord. Under själva båt resan åt vi på buffen och drack några drinkar och somnade sött en stund efter det. Sedan var vår lilla resa över, men det var en riktigt lyckad resa!

Nk



Stig Helmer Olsson var i Nk och signerade böcker. ;)

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0